Γαστρονομική Πελοπόννησος

Eνα ταξίδι πίσω στο χρόνο σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι στην Ελλάδα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 9 ΗΜΕΡΕΣ / 8 ΝΥΧΤΕΣ

Πελοπόννησος

Μάθε τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, βασισμένα στην εποχικότητα, την απλότητα, την περιοχή και τη υγεία.

Ολο το χρόνο

Με ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων.

Ελλάδα

Αθήνα - Επίδαυρος - Ναύπλιο - Μυκήνες - Αρχαία Ολυμπία - Νεμέα - Τρίπολη - Βυτίνα - Δημητσάνα - Σπάρτη - Καλαμάτα.

Eνα ταξίδι πίσω στο χρόνο σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι στην Ελλάδα. Επισκέψου την κλασική Αθήνα περπάτησε ως τον Παρθενώνα και το νέο μουσείο, περπάτησε, κάνε ποδήλατο στα μυθικά, γεμάτα ιστορία μονοπάτια, γεμάτα γοητεία και ομορφιά, επισκέψου παλιά βασίλεια και βυθισμένους πολιτισμούς. Μάθε τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, βασισμένα στην εποχικότητα, την απλότητα, την περιοχή και τη υγεία. Οι υπέροχες πρώτες ύλες καλλιεργούμενες από το ελληνικό κλίμα, έχουν προωθήσει ένα σεβασμό στην ακεραιότητα των γεύσεων, ειδικά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και μαγειρικής που ακόμη είναι εξαιρετικά εποχιακές. Η ελληνική κουζίνα έχει αρχαίες ρίζες: Ελληνικό ελαιόλαδο, ελληνικές ελιές, έχουν θεραπεύσει και αρωματίσει με τον ίδιο τρόπο μέσα στους αιώνες, μέλι, άγρια χόρτα, βότανα, βλαστοί, μπουμπούκια, όσπρια αρχαία, όπως η φάβα, φάβα, ρεβίθια και φακές, τα ψάρια και τα θαλασσινά, σαλιγκάρια, τα καρύδια, σουσάμι, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και μερικά απλά τυριά από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα είναι τα διαχρονικά συστατικά του ελληνικού τραπεζιού.

Μείνε 3 νύχτες σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένων: του όμορφου θαλάσσιου λιμανιού, που βρίσκεται στον αργολικό κόλπο βορειοανατολικά της Πελοποννήσου, της πρώτης ιστορικής πρωτεύουσας του νεοσύστατο ελληνικού κράτους και πολλά άλλα, κάνουν την πόλη του Ναυπλίου να είναι, από τις ωραιότερες της χώρας.
Η γαστρονομική περιοδεία σχεδιάστηκε για να αναπτύξει μοναδικές εμπειρίες, αξίες και δεξιότητας, περπατώντας σε αρχαία μονοπάτια, μαθαίνοντας από την μαγειρική και την παραγωγή γευστικών προϊόντων, αναπνέοντας την μυστηριακή αύρα από τη γύρω φύση, συναντώντας ντόπιους ανθρώπους και ακούγοντας τις ιστορίες τους, και να βάλεις την Ελλάδα μέσα στην καρδιά σου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ 1 - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα, η συνοδός του ταξιδιού μας, θα σας περιμένει στο αεροδρόμιο.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Το βράδυ συνάντηση, για μια οργανωμένη βόλτα στην πόλη, όπου φανταστικές εικόνες, σας περιμένουν σε κάθε γωνία της πόλης και δείπνο σε μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα στην ιστορική γειτονιά της Πλάκας.
Διανυκτέρευση στην Αθήνα.

ΗΜΕΡΑ 2 - ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Μετά το πρωινό, ξεκινήσετε την ημέρα σας με διαλέξεις για την ελληνική Ιστορία στο
ιερό βράχο της Ακρόπολης, ακριβώς όπως οι παλιοί φιλόσοφοι συνήθιζα να κάνουν.
Εξερευνήστε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, χαλαρώστε στην αίθουσα ανάγνωσης και
περιηγηθείτε μέσα από τα βιβλία της Ακρόπολης και του κλασικού κόσμου με
θέα τις Καρυάτιδες. Συνεχίζουμε με ένα αποκλειστικό γευσιγνωστικό περίπατο στην Αθήνα. Ο ουρανίσκος σας θα χάσει κάθε προσανατολισμό και θα ανακαλύψει νέες γεύσεις που συναντούν την ελληνική παράδοση , στην μοντέρνα Αθήνα.
Η μέρα θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ακούγοντας και χορεύοντας ρεμπέτικα τραγούδια σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Διανυκτέρευση στην Αθήνα.

ΗΜΕΡΑ 3 - ΙΣΘΜΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΥΚΗΝΕΣ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Μετά το πρωινό η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί με την πρώτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου, που είναι ένα κανάλι που συνδέει τον κόλπο της Κορίνθου με τον Σαρωνικό κόλπο στο Αιγαίο Πέλαγος. Είναι η αδιαμφισβήτητη θάλασσα με τον «ομφάλιο λώρο» μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου.
Συνεχίζοντας, φτάνουμε στις Μυκήνες, για μια οργανωμένη αρχαιολογική και ιστορική περιήγηση ξεκινώντας από το θολωτό τάφο, που είναι γνωστός ως ο
«Θησαυρός του Ατρέως», ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα της μυκηναϊκής ταφικής αρχιτεκτονικής.
Συνεχίζουμε στην Πύλη των Λεόντων, επισκεπτόμαστε τον Ταφικό Κύκλο Α, το «Μέγαρο»,το Παλάτι των Μυκηναίων βασιλέων, και το Μουσείο.
Απολαμβάνουμε οργανωμένο πικ νικ σε γραφικό εκκλησάκι, πηγή και κάτω από πλατάνια (κοντά στις Μυκήνες)
Η επόμενη στάση μας η πόλη του Ναυπλίου, μια από τις πιο γραφικές και ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας.
Θα απολαύσουμε έναν μικρό φυσιοδίφη περίπατο κάτω από τα ιστορικά τείχη της πόλης και στη συνέχεια θα δοκιμάσουμε μια μικρή «γλυκιά γαστρονομική περιήγηση, με 3 γευσιγνωστικές στάσεις: Δοκιμάζοντας τα παραδοσιακά γλυκά και χειροποίητα παγωτά με καφέ ή τσάι, περπατώντας μέσα από τις παλαιές αγορές ανακαλύπτοντας κάθε κρυφή γωνιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Το βράδυ μεταφορά στην Επίδαυρο, δείπνο και ελληνική βραδιά σε μια οικογενειακή παραδοσιακή ταβέρνα.
Διανυκτέρευση στην Επίδαυρο.

ΗΜΕΡΑ 4 - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΝΕΜΕΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Επίδαυρο, ένα από τα πιο διάσημα κέντρα του αρχαίου κόσμου και το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της, το θέατρο. Ακολουθεί αρχαιολογική και ιστορική ξενάγηση στο ναό του Ασκληπιού, το Άβατον, τη Θόλος με την αινιγματική λειτουργία της, το Στάδιο, τα εστιατόρια, το Καταγώγιον, το Μουσείο και το Θέατρο, απολαμβάνοντας την υπέροχη ακουστική του.
Μετά το θέατρο της Επιδαύρου θα περπατήσουμε 2 χλμ σε ένα διατηρημένο αρχαίο μονοπάτι μέσα από πεύκα και ένα μικρό ρυάκι ποταμού για να απολαύσουμε τη φύση. Μετά από αυτό θα επισκεφθούμε μια οικογενειακή επιχείρηση, που παράγουν ελαιόλαδο. Μια τέλεια ευκαιρία να δει κάποιος τη διαδικασία παρασκευής του ελαιολάδου και να δοκιμάσει το χυμό της ελιάς, συνοδεία μικρού μπουφέ. (Γευσιγνωσία ελαιολάδου)
Συνεχίζουμε με την Νεμέα, τη μεγαλύτερη αμπελουργική περιοχή της Ελλάδας που φημίζεται για το κρασί της από τους αρχαίους χρόνους. Μαζί με τους γαστρονομικούς ειδικούς μας, θα απολαύσετε γευσιγνωσία κρασιών σε δύο τοπικά οινοποιεία. Ακολουθεί παραδοσιακό γεύμα στην Νεμέα. Επόμενος σταθμός , στην Τρίπολη.
Το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Διανυκτέρευση στην Τρίπολη.

ΗΜΕΡΑ 5 - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΒΥΤΙΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τυροκομείο για γευσιγνωσία, των πιο διάσημων ελληνικών τυριών και να δούμε τη διαδικασία παρασκευής τους.
Συνεχίζοντας, φτάνουμε στη Δημητσάνα ένα από τα πιο όμορφα ορεινά και παραδοσιακά χωριά του νομού Αρκαδίας. Κύρια σημεία: Ποταμός Λούσιος, Μουσείο Υδροκίνησης, δύο διάσημα παλιά μοναστήρια. Περπατήστε και απολαύστε τη φύση κατά μήκος του ποταμού.
Μάθημα μαγειρικής και παραδοσιακό γεύμα σε ένα πολυχώρο αγροτουριστικού χαρακτήρα (Εργαστήρια, μουσείο μαγειρικής, τις καλλιεργειες με πολλά δέντρα, βότανα κλπ)
Η επόμενη στάση μας στη Βυτίνα ένα άλλο χωριό που φημίζεται για το μέλι της. Ιδανική ευκαιρία για γευσιγνωσία μελιού (δύο στάσεις γευσιγνωσίας) καφέ ή τσάι.
Η Βυτίνα φημίζεται για το μέλι της, διότι έχει «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη» υψηλής ποιότητας συστατικών του μελιού της.
Μεταφορά στην Σπάρτη
Συγκέντρωση για δείπνο σε τοπική ταβέρνα.
Διανυκτέρευση στη Σπάρτη.

ΗΜΕΡΑ 6 - ΣΠΑΡΤΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό, ανακαλύψτε αυτή τη γεμάτη Ιστορία της Πόλης, που περιβάλλεται από τα βουνά του
Ταΰγέτου και τον Πάρνωνα. Η Σπάρτη ήταν το βασίλειο του Μενέλαου και της πιο
όμορφης βασίλισσας, την ομορφότερη από όλες τις θνητές γυναίκες της ηλικίας της, την Ελένη. Αλλά η Αφροδίτη είχε υποσχεθεί στον Πάρη της Τροίας την πιο όμορφη γυναίκα στον πλανήτη σε αντάλλαγμα μια χάρης που όφειλε στον Πάρη, έτσι ο πρίγκιπας της Τροίας ήρθε στη Σπάρτη για να διεκδικήσει το τρόπαιό του. Αυτός έκλεψε την Ελένη, και ταξίδεψε πίσω στην πατρίδα του. Ο Μενέλαος ήθελε πίσω τη γυναίκα του και μίλησε σε όλους τους βασιλιάδες της Ελλάδας να πολεμήσουν κατά της Τροίας. Αυτός είναι λίγο πολύ ο λόγος που ξεκίνησε ο πιο διάσημος μυθικός πόλεμος. Σήμερα η μέρα μας, περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο μουσείο ελαιολάδου και σε τυροκομείο παραγωγής κυρίως φέτας. Γεύοντας λακωνικές λιχουδιές, τοπικά κρασιά και ποτά, καταπληκτικά προϊόντα θα σας καθηλώσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί: Φέτα ο βασιλιάς των ελληνικών τυριών, ελαιόλαδο, ο υγρός χρυσός όπως αποκαλείται, σύγκλινα, καπνιστό χοιρινό σε αρωματικά βότανα , ραβιόλια, πίτες και
αμυγδαλωτά με γεύσεις από μαστίχα λικέρ, και ροδόνερο. Χαλαρώστε στη γη του βασιλιά Λεωνίδα, φανταστείτε τον εαυτό σας μπροστά στο άγαλμά του, κάντε μια βόλτα γύρω από τη σύγχρονη πόλη και επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη. Η περιήγηση συνεχίζεται . γίνε ιππότης ή πριγκίπισσα των παραμυθιών της παιδικής ηλικίας σας στη βυζαντινή πόλη του Μυστρά! Επισκεφθείτε το μυστικιστικό πύργο της πόλης του Μυστρά και αφήστε τον εαυτό σας να γοητευτεί από το μεσαιωνικό μεγαλείο αυτού του προορισμού.
Περιπλανηθείτε γύρω από το κάστρο της πόλης και αισθανθείτε μέσα από την σιωπή το μεγαλείο της πόλης.
Άφιξη στην Καλαμάτα, συγκέντρωση για δείπνο σε επιλεγμένη τοπική ταβέρνα.
Διανυκτέρευση στην Καλαμάτα.

ΗΜΕΡΑ 7 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Α.ΜΕΣΣΗΝΗ - Α.ΟΛΥΜΠΙΑ

Μετά το πρωινό πεζοπορία σε φυσιολατρική διαδρομή ιστορικού ενδιαφέροντος. Η απόσταση είναι 7 χιλιομέτρα και η διαδρομή: Καρδαμύλη – Αγία Σοφία – Φαράγγι του Βυρού.
Κύρια σημεία: Βυζαντινές εκκλησίες, τάφοι των Διόσκουρων, Kάστορα και Πολυδεύκη γιοι του Δία, ο περίφημος πύργος των Μούρτζινων, παλαιά περίτεχνα βρύση η θέα της «πυραμίδας» (2.407 κορυφή του) του Ταϋγέτου, το φαράγγι του Βυρού.
Μετά την πεζοπορία σας, επισκεφτείτε την Αρχαία Μεσσήνη, το νέο (2014) μνημείο της UNESCO.
Η Μεσσήνη είναι μια σημαντική αρχαία πόλη από την άποψη του μεγέθους της, της μορφής και τα διατηρητέα μνημεία της, και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει με τις συνεχόμενες νέες ανασκαφές. Δεν διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Απολαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πλεονέκτημα ότι δεν έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και βρίσκεται σε μια παρθένα ενδοχώρα. Το φυσικό αυτό περιβάλλον συνδυάζει την μεγαλοπρέπεια των βουνών των Δελφών με τη χαμηλή παραποτάμια γαλήνη της Ολυμπίας, το κυρίαρχο γυμνό ασβεστολιθικό όγκο της Ιθώμης, στη θέση της αρχαίας ακρόπολης, με την χαμηλή εύφορη κοιλάδα γύρω από την αρχαία πόλη.
Απολαύστε το γεύμα σας με θέα αυτού του παγκόσμιου μνημείου σε μια τοπική παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε μια οικογενειακή επιχείρηση που παράγει παστέλι (παστέλι με μέλι) θα σας δείξουν τη διαδικασία παρασκευής παστελιού και φυσικά θα τα δοκιμάσετε κατευθείαν από την πηγή τους! Μεταφορά στην Ολυμπία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και συγκέντρωση για δείπνο σε επιλεγμένη τοπική ταβέρνα.
Διανυκτέρευση στην Ολυμπία.

ΗΜΕΡΑ 8 - ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Για μια τελευταία βόλτα γύρω από την Ολυμπία πριν από τη μεταφορά σας πίσω στην Aθήνα. Ώρα για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ταβέρνα της περιοχής.
Διανυκτέρευση στην Αθήνα.
σας εμπνεύσει με συνταγές όπου σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες και ακολουθεί το μεσημεριανό γεύμα. Ελεύθερος χρόνος
και θα συνεχίσουμε στο στάδιο της Ολυμπίας, όπου διεξήχθησαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, στη συνέχεια θα δούμε το μεγαλοπρεπή ναό του Δία, τον μεγαλύτερο ναό της Πελοποννήσου, όλα αυτά είναι μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής. Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας είναι να πραγματοποιήσετε έναν εικονικό αγώνα στο στάδιο, να τρέξετε πάνω στο ίδιο χώμα όπως συνήθιζαν πριν αιώνες να κάνουν οι αθλητές και ίσως αισθανθείτε κάποιο μέρος της μεγαλοπρέπειας και του ιδεώδους τους.
Στη συνέχεια ένας chef θα
Πρώτα θα κάνουμε επίσκεψη στο Μουσείο να δούμε τον περίφημο Ερμή του Πραξιτέλη
Μετά το πρωινό επισκεφθείτε την Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μάλλον δεν υπάρχει αρχαιότερος αρχαιολογικός χώρος οπουδήποτε στον κόσμο που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον σημερινό κόσμο από εκείνον της Ολυμπίας.

ΗΜΕΡΑ 9 - ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση, μεταφορά.
Μετά το πρωινό μέχρι τη μεταφορά σας στο αεροδρόμιο, ελεύθερη ώρα.

ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Τιμή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NAI TRAVEL

Μπουμπουλίνας 37
Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100, Ελλάδα
ΤΗΛ: +30 27520 27423
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: +30 6983 330130
E-MAIL: info@naitravel.com
MHTE: 1245E60000036301

© Copyright 2016 by NAITravel.com - Powered by Kinisis Web & Tourism