Αρχαία Τροιζήνα-Ηφαίστειο Μεθάνων

Ιστορική και μυθολογική περιήγηση ακολουθώντας 2 μονοπάτια

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΗΜΕΡΑ

Πελοπόννησος

Πεζοπορία σε πευκόδασος, εντυπωσιακούς σχηματισμούς λάβας, καταρράκτες, λίμνες και σε αρχαιλογικοη περιοχή σημαντικου ενδιαφεροντος.

Ολο το χρόνο

2 πεζοπορίες, συνολικής διάρκεις 8 ωρών.

Ελλάδα

Αρχαία Τροιζήνα - Ηφαίστειο Μεθάνων

Σε απόσταση 80 χλμ μακρυά από το Ναύπλιο υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Τροιζήνας που ήταν σπουδαία αρχαία πόλη.

Η Τροιζήνα ήταν ένα από τα πρώτα αρχαία κέντρα της λατρείας του Ποσειδώνα. Η πόλη επίσης ονομαζόταν Ποσειδωνία. Ο Πλούταρχος, ο φιλόσοφος και συγγραφέας μας λέει ότι αυτή ήταν η γενέτειρα του Θησέα, ο οποίος ήταν ο μεγάλος ήρωας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν ο Θησέας ήταν ένα νεαρό αγόρι και ο Ηρακλής έμεινε ως επισκέπτης στην πόλη, ο ίδιος οπλισμένος με ένα τσεκούρι και επιτέθηκε στον Ηρακλή νομίζοντας ότι ήταν ένα λιοντάρι, καθώς φορούσε δέρμα από λιοντάρι. Πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο Θησέας βοήθησε τον Ηρακλή να νικήσει τις Αμαζόνες και να πάρει τη μαγική ζώνη της βασίλισσας τους της Ιππολύτης, ο Ηρακλής τον αντάμειψε δίνοντάς του την κόρη του Άρη για γάμο, την Aμαζόνα Αντιόπη. Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Ιππόλυτο, ο οποίος έζησε και σκοτώθηκε αργότερα στην Τροιζήνα. Ο τάφος του στεγάστηκε στο πιο αρχαίο ναό στην Τροιζήνα, αλλά ο ναός καταστράφηκε από τους σεισμούς που συνόδευσαν την έκρηξη του ηφαιστείου των Μεθάνων το 283 π.Χ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΚΕΤΟΥ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 1 - 'ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ'

Σημείο εκκίνησης: Τροιζήνα
Επίπεδο: Εύκολο
Απόσταση: 6 χλμ
Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Περιοχές με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καταρράκτες, λίμνες, παραδοσιακό χωριό.

Η διαδρομή ξεκινά από το παραδοσιακό χωριό της Τροιζήνας και περπατάμε ανάμεσα σε καταπράσινες χωράφια με ελιές και λεμονιές με κατεύθυνση προς τα δυτικά της σύγχρονης πόλης της Τροιζήνας, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τροιζήνας, πατρίδα του μυθικού Θησέα .Ήταν Ο τόπος όπου η Φαίδρας και ο Ιππόλυτος ερωτεύτηκαν. Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ιππολύτου που ιδρύθηκε από τον Διομήδη και των κτιρίων και του περιβόλου όπου κατασκευάστηκαν στα τέλη του 4ου αιώνα ή στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. πάνω από ένα αρχαίο κτίριο. Υπάρχουν επίσης ερείπια αρχαίων ιερών, τοιχία, το μνημείο της Φαίδρας, η αρχαία Αγορά, το γήπεδο και άλλα κτίρια. Οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από τον οχυρωματικό πύργο, γνωστό και ως «Παλάτι του Θησέα», που χτίστηκε τον 5ο αιώνα, αλλά έχει επίσης & μεσαιωνικά στοιχεία. Τα ερείπια ενός ρωμαϊκού κτηρίου στέκονται στα νότια του πύργου, τα οποία θεωρούνται ότι ήταν ο ναός των Μουσών.

Συνεχίζοντας το περπάτημα ακολουθούμε ένα ανηφορικό χωμάτινο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο διαβολογέφυρο. Στο δρόμο μας θα βρούμε τα ερείπια του πύργου και στο τέλος του μονοπατιού θα δούμε ένα όμορφη κατάφυτα από δέντρα τοπίο με μικρούς καταρράκτες και λίμνες. Αυτό είναι το φαράγγι του Διαβόλου. Το μονοπάτι για να περπατήσει κάποιος προς τις λίμνες είναι λίγο απότομη, αλλά έχει σχοινιά δεμένα από κορμούς δέντρων για να βοηθούν τον καταβάτη.

Όταν φτάνουμε στις λίμνες μπορούμε να πηδήξουμε μέσα σε αυτές για κολύμπι!( κατά τους καλοκαιρινούς μήνες) Οι ντόπιοι έχουν κρεμάσει σχοινιά από τα κλαδιά των δέντρων για να απολαύσετε κανείς τη βουτιά του! Τι περιμένεις;!

Στο τέλος της βόλτας μας μπορούμε να έχουμε ένα διάλειμμα για καφέ ή φαγητό στην στο χωριό της Τροιζηνίας για να μάθουμε από τους ντόπιους τους μύθους γύρω από το φαράγγι του διαβόλου.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 2 - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΕΘΑΝΩΝ

Σημείο εκκίνησης: περίχωρα Μεθάνων
Επίπεδο: Εύκολο
Απόσταση: 2 χλμ
Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Πανοραμική θέα του Σαρωνικού κόλπου, πεζοπορία ανάμεσα σε πευκόδασος και εντυπωσιακούς σχηματισμούς λάβας, επιβλητικό γεωλογικό ρήγμα.

Η χερσόνησος των Μεθάνων έχει περίπου 32 ηφαίστεια, όπως το ηφαίστειο Μεθάνων.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο ξεκίνησε ένα εκατομμύριο χρόνια πριν και συνεχίστηκε σταδιακά μέχρι πριν από 300 χρόνια. Οι τελευταίες εκρήξεις έλαβαν χώρα το 1700 μΧ σε ένα υποβρύχιο ηφαίστειο βόρεια της Καμένης Χώρας.

Η ανάβαση γίνεται στο μεγαλύτερο ηφαιστειακό κρατήρα της Καμένης Χώρας, οι άλλοι δύο μικρότεροι , βρίσκονται βορειοανατολικά, είναι μια μοναδική εμπειρία που ξυπνά τις αισθήσεις του επισκέπτη, καθώς προσφέρει πανοραμική θέα στο Σαρωνικό κόλπο.

Διασχίζοντας το τελευταίο απομονωμένο χωριό μετά από περίπου 1 χλμ ξεκινάει η πεζοπορία μας σε ανηφορικό χωμάτινο μονοπάτι.

Το μονοπάτι ελίσσεται μέσα από πεύκα και βελανιδιές και καθ’ οδόν βλέπουμε μεγάλους σχηματισμούς λάβας σε καφε-κόκκινο χρώμα. Μετά από 25 λ φτάνουμε στην κορυφή του ηφαιστείου στα 760m υψόμετρο.

ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

  • Ντόπιος συνοδός υπαίθρου ΝΑΙ
  • Γνώστης αγγλικής και ρωσικης γλώσσας ΝΑΙ
  • Παραδοσιακό σνάκ ΝΑΙ
  • Προσωπική ασφάλεια ΝΑΙ
  • Μπατόν ΝΑΙ
  • Σακίδιο (εφόσον χρειάζεται) ΝΑΙ

65€/άτομο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NAI TRAVEL

Μπουμπουλίνας 37
Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100, Ελλάδα
ΤΗΛ: +30 27520 27423
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: +30 6983 330130
E-MAIL: info@naitravel.com
MHTE: 1245E60000036301

© Copyright 2016 by NAITravel.com - Powered by Kinisis Web & Tourism