Γιόγκα

Στην Γη της ίασης, Επίδαυρο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 MΕΡΕΣ/6 NΥΧΤΕΣ

Επίδαυρος

Ζήστε την εμπειρία της άσκησης γιόγκα στα μαγνητικά πεδία της αρχαίας αυτής περιοχής.

Κάθε εβδομάδα

Με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.

Ελλάδα

Αθήνα - Επίδαυρος - Ναύπλιο - Τροιζήνα - Μέθανα - Αθήνα.

Παρουσιάζουμε τη Γιόγκα με καθημερινά ασκήσεις στην γη της ίασης , Επιδαύρο. Ζήστε την εμπειρία της άσκησης γιόγκα στα μαγνητικά πεδία της αρχαίας αυτής περιοχής.
Νιώστε την μυστηριακή αύρα αναπνέοντας τον ίδιο αέρα που χρησιμοποιήθηκε για να θεραπεύσει τα εκατομμύρια των επισκεπτών χιλιάδες χρόνια πριν. Έχετε την ευκαιρία να ζήσετε στο ίδιο μικροκλίμα και να νιώσετε την μαγευτική ενέργεια του θεάτρου της Επιδαύρου και το Ασκληπιείο: Από τα πιο γνωστά κέντρα του αρχαίου κόσμου και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Φανταστείτε να κάνετε τις ασκήσεις γιόγκα με πανοραμική θέα- άποψη του θεάτρου ή να απολαύσετε την ανατολή του ηλίου στην παραλία ‘βυθισμένη πολιτεία’ αναπνέει την θαλασσινή αύρα.

Το πρόγραμμα μας επιτρέπει μια πιο πλούσια εκτίμηση της σωματικής και ψυχικής εικόνας του τοπίου, όσο το σώμα και το μυαλό είναι ανοιχτά μέσω του καθημερινού διαλογισμού, γιόγκα, διατάσεων, μασάζ, και του περπατήματος. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων δημιουργεί μια πιο ολοκληρωμένη σωματική άσκηση, ενισχύοντας παράλληλα και το άνοιγμα του νου για μεγαλύτερη χαλάρωση και ευαισθητοποίηση , και όλα αυτά, στο όμορφο φυσικό και θεραπευτικό περιβάλλον που παρέχεται στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα εμπειρίας και ηλικίας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται για την ενίσχυση τόσο του σώματος όσο και του μυαλού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ 1 - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα, η συνοδός του ταξιδιού μας, θα σας περιμένει στο αεροδρόμιο.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Το βράδυ συνάντηση, για μια οργανωμένη βόλτα στην πόλη, όπου φανταστικές εικόνες, σας περιμένουν σε κάθε γωνία της πόλης και δείπνο σε μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα στην ιστορική γειτονιά της Πλάκας.
Διανυκτέρευση στην Αθήνα.

ΗΜΕΡΑ 2 - ΑΘΗΝΑ , ΙΣΘΜΟΣ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Μετά το πρωινό, ξεκινήσετε την ημέρα σας με διαλέξεις για την ελληνική Ιστορία στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ακριβώς όπως οι παλιοί φιλόσοφοι συνήθιζα να κάνουν.
Εξερευνήστε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, χαλαρώστε στην αίθουσα ανάγνωσης και περιηγηθείτε μέσα από τα βιβλία της Ακρόπολης και του κλασικού κόσμου με θέα τις Καρυάτιδες. Συνεχίζουμε με ένα ειδικό τουρ μέσα από τα μάτια ενός πραγματικού Chef!
‘Chef on the street’ ονομάζεται το πρόγραμμά μας και ο ειδικός της γαστρονομίας θα σας ξεναγήσει με την εμπειρία του και την γνώση του στις καλύτερες αθηναϊκές γευσιγνωστικές γωνιές. Mόνο ένας πραγματικός Chef γνωρίζει τα νόστιμα μυστικά της πόλης.

Μετά από το αναζωγονητικό διάλειμμα συνεχίζουμε με την πρώτη στάση μας στον Ισθμό της Κορίνθου που είναι ένα κανάλι που συνδέει τον κόλπο της Κορίνθου με τον Σαρωνικό κόλπο στο Αιγαίο Πέλαγος. Είναι η αδιαμφισβήτητη θάλασσα με τον «ομφάλιο λώρο» μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου.
Συνεχίζοντας, φτάνουμε στην Επίδαυρο για γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα και ξεκούραση σε ξενοδοχείo 3 αστερων στο Λυγουριό. Το επιλεγμένο ξενοδοχείο έχει χτιστεί στην αρχαιολογική ζώνη Α που σημαίνει ότι είναι πολύ κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου, 500 μέτρα απόσταση. Αν πιστεύεις ότι η Επίδαυρος είναι η γη της ίασης, όπως συνήθιζε να είναι , θα νιώσεις τη θεραπευτική αύρα γύρω σου ακόμη και στον ύπνο σου, που μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες αλλά θα νιώσεις τόσο ανανεωμένος.Το μικροκλίμα της περιοχής και τα μαγνητικά πεδία, κάνουν αυτή τη γη τόσο μοναδική όπου έρχονται επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο για να κάνουν μελέτες και πειράματα για να ανακαλύψουν τα μυστικά.

ΗΜΕΡΑ 3 - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Επίδαυρο, ένα από τα πιο διάσημα κέντρα του αρχαίου κόσμου και το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της, το θέατρο. Ακολουθεί αρχαιολογική και ιστορική ξενάγηση στο ναό του Ασκληπιού, το Άβατον, τη Θόλος με την αινιγματική λειτουργία της, το Στάδιο, τα εστιατόρια, το Καταγώγιον, το Μουσείο και το Θέατρο, απολαμβάνοντας την υπέροχη ακουστική του.
Μετά το θέατρο της Επιδαύρου θα ακολουθήσουμε ένα μικρό μονοπάτι δίπλα από το θέατρο, βρίσκοντας ένα φανταστικό μέρος με θέα το θέατρο και τον αρχαιολογικό χώρο για τις ασκήσεις γιόγκα(15 περίπου λεπτά ανηφορικό περπάτημα σε χωμάτινο μονοπάτι) Μετά τις ασκήσεις γιόγκα μικρή πεζοπορία 2 χλμ σε αρχαίο μονοπάτι με πλατάνια , πεύκα, αρχαία ερείπια, ποταμάκι, την ελιά που αναφέρει ο Παυσανίας ηλικίας 2.500 ετών!
Μετά από το αυτό έχει επίσκεψη σε μουσείο φυσικής ιστορίας το μοναδικό της Πελοποννήσου και μετά γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Το απόγευμα ελεύθερη ώρα στο Ναυπλιο, μασάζ, ρεφλεξολογία, θεραπείες ρέικι, και διαλογισμό στο ξενοδοχείο με τους θεραπευτές μας.
Διανυκτέρευση στο Λυγουριό.

ΗΜΕΡΑ 4 - ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ανατολή στη βυθισμένη πολιτεία όπου εκεί θα κάνουμε και τις ασκήσεις γιόγκα, στην παλιά Επίδαυρο.
Οργανωμένο πρωινό στην παραλία από το ξενοδοχείο. Μετά το πρωινό, μικρή πεζοπορία για να δούμε το μικρό θέατρο της Επιδαύρου και μετά κολύμπι ή επίσκεψη σε βυζαντινό
μοναστήρι.
Προαιρετικα μάθημα μαγειρικής στην Επίδαυρο με μενού χορτοφαγικό.
Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στο Ναύπλιο.
Διανυκτέρευση στο Ναυπλιο

ΗΜΕΡΑ 5 - ΝΑΥΠΛΙΟ

Ξύπνημα, πρωινό στο ξενοδοχείο, περπάτημα στη γύρω περιοχή του Ναυπλίου με πανοραμική θέα τον αργολικό κόλπο, ερείπια πύργου, παλιό μοναστήρι και φανταστικό μέρος για ασκήσεις προς το τέλος της πεζοπορίας. Ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι με αυλή μας περιμένει για να απολαύσουμε ασκήσεις γιόγκα στη φύση. Μετά τη γιόγκα κολύμπι σε μια από τις πιο ωραίες αμμώδεις παραλίες της περιοχής. Φαγητό σε ταβερνάκι πλάι στο κύμα και ελεύθερος χρόνος στη περιοχή του Τολού.
Mεταφορά από το Τολό στο Ναύπλιο με καραβάκι, για να απολαύστε τη θαλασσινή αύρα, ενώ ταυτόχρονα θα εξερευνείτε ένα κομμάτι της ακτής του αργολικού κόλπου.Εκπλαγείτε από τη φανταστική θέα του Ναυπλίου πλησιάζοντας στο λιμάνι. Ιστορική ξενάγηση στην πόλη, δείπνο σε γραφική ταβέρνα στην παλιά πόλη, ελεύθερος χρόνος.
Διανυκτέρευση στο Ναυπλιο.

ΗΜΕΡΑ 6 - ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΟΙΖΗΝΑ, ΜΕΘΑΝΑ

Πρωινό ξύπνημα.Πρωινό στο ξενοδοχείο, επίσκεψη στο δεύτερο άγνωστο θεραπευτικό κέντρο-Ασκληπιείο που είναι η Αρχαία Τροιζήνα,60χλμ μακρυά από την Επίδαυρο.Ήταν το μέρος όπου η Φαίδρα και ο Ιππόλυτος ερωτεύτηκαν.
Στο αρχαιολογικό χώρο βρίσκουμε ερείπια του ναού του Ιππόλυτου που κατασκευάστηκε από τον Διομήδη και τα κτίρια και ο περίβολος κατασκευάστηκαν στα τέλη του 4ου αιώνα ή στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. πάνω από ένα αρχαίο κτίριο. Υπάρχουν επίσης ερείπια αρχαίων ιερών, τοίχη, μνημείο της Φαίδρας, η Αγορά, το στάδιο και άλλα κτίρια. Ο επισκέπτης θα εκπλαγεί από ένα οχυρωματικό πύργο, γνωστό ως «Παλάτι του Θησέα», το οποίο χτίστηκε τον 5ο αιώνα, αλλά έχει επίσης και μεσαιωνικά στοιχεία. Τα ερείπια του ρωμαϊκού κτιρίου που στέκεται στα νότια του πύργου, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο Ναός των Μουσών.Απόλαυσε μια αρχαιολογική ξενάγηση στην αρχαία Τροιζήνα, μετά ένα μπάνιο κοντά στη γέφυρα του διαβόλου με τους υπέροχους καταρράκτες του συνδυάζοντάς το με μια ευχαρίστηση περιήγηση, πεζοπορία στη φύση και τα ερείπια περίπου 5 χιλιόμετρα απόσταση σε χωμάτινο μονοπάτι.

Μετά από αυτό θα επισκεφτείτε τα Μέθανα.

Η Χερσόνησος των Μεθάνων έχει περίπου 32 ηφαίστεια, συμπεριλαμβανομένου του ηφαιστείου των Μεθάνων. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο άρχισε εκατομμύρια χρόνια πριν και συνεχίστηκε σταδιακά μέχρι 300 χρόνια πριν. Οι τελευταίες εκρήξεις έλαβαν χώρα το 1700 σε ένα υποβρύχιο ηφαίστειο βόρεια της Καμένης Χώρας. Η ανάβαση στο μεγαλύτερο ηφαιστειακό κρατήρα της Καμένης Χώρας, και στους άλλους δύο μικρότερους κρατήρες, που βρίσκονται στα βορειοανατολικά, είναι μια μοναδική εμπειρία, που ξυπνούν τις αισθήσεις του επισκέπτη, καθώς προσφέρει πανοραμική θέα του Σαρωνικού κόλπου. Θα κάνουμε τις ασκήσεις γιόγκα σε ένα ωραίο ξέφωτο με θέα στο Σαρωνικό. Μετά τη γιόγκα θα απολαύσουμε το γεύμα μας και τότε είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην Αθήνα γεμάτοι ενέργεια! Διανυκτέρευση στην Αθήνα.

ΗΜΕΡΑ 7 - ΑΘΗΝΑ

Μετά τα πρωινό επίσκεψη σε κέντρο διάσωσης χελώνας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, αναχώρηση.

ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Τιμή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NAI TRAVEL

Μπουμπουλίνας 37
Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100, Ελλάδα
ΤΗΛ: +30 27520 27423
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: +30 6983 330130
E-MAIL: info@naitravel.com
MHTE: 1245E60000036301

© Copyright 2016 by NAITravel.com - Powered by Kinisis Web & Tourism